viernes, 20 de febrero de 2009

Nous coneixements apresos sobre els blogs

1. Què és un blog?

Els blogs son llocs web actualitzats periódicament on es publiquen textos d'un autor i en els quals els lectors poden escriure comentaris sobre el text publicat deixant le seva opinió i on es poden crear debats. En espanyol es pot dir bitàcora, ja que és com un diàri personal.
Els continguts dels blogs poden ser molt variats, des d'un blog de tipus personal a blogs d'educació, política, periodisme, etc.

2. Nou vocabulari

L'article de la wikipedia on explica què és un blog està molt bé, però també hi ha un llarg nombre de paraules noves que no havia sentit mai i que estan relacionades amb el món dels blogs. Aquest llistat de paraules és:

- USENET: User Network (red d'usuaris), consistent en un sostema global de discusió en Internet.
- BBS: Bulletin Board System (sistema de tabló d'anuncis), és un software que permet descarregar software, dades, llegir noticies, intercanviar missatges, etc.
- Permalink: és un enllaç permanent que s'usa en els blogs per a asignar una URL permanent a cada entrada del blog.
- Blogrolls: é una col·lecció d'enllaços de blogs.
- Trackbacks: son enllaços inversos que permeten conèixer quins enllaços apunten cap a un determinada entrada.
- Fotoblog i videoblog: galería d'imatges i clips de video publicats regularment.
- Spam: missatges basura als missatges no sol·licitats, enviats en grans quantitats que perjudiquen al receptor.
- Troll: persona que busca provocar intencionadament a usuaris o lectors.
- Leecher: usuari que intenta aprofitar-se dels recursos dels demés sense col·laborar ni aportar res.
- Fake: usuari que es fa pasar per un altre usuari.
- Newbie: principant.

3. Utilitats dels blogs

Aquesta és una eina nova per a mi, ja que no havia treballat mai amb ella, però he descobert que és molt útil per publicar notícies, articles, textos, etc. que poden ser de molt interés i que poden crear comentaris i debats interessants dels lectors.
Els blogs funcionen com a eines socials per a conèixer persones interesades amb els temes que tu proposes en el teu blog, d'aquesta forma serveix per compartir opinions i diferents punts de vista sobre un mateix tema i que a més pot ajudar-te a veure les coses d'un altra forma, canviar d'opinió, adquirir nous coneixements, etc.

Per tant, si es creen blogs relacionats amb diferents temes de l'educació, pot ajudar a docents i a futurs docents a compartir opinions, ajudar-se en problemes que es troben, etc. Ja que, jo mateix em puc trobar amb algun dubte relacionat en temes d'educació i buscar un blog d'educació per comentar el meu dubte i crear un debat per veure altres opinions.

En conclusió, ho veig una eïna molt útil, no sols, per l'ensenyament, si no per a qualsevol àmbit de la societat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario