lunes, 30 de marzo de 2009

viernes, 13 de marzo de 2009

Canals RSS


Què son els canals RSS?

RSS és una família de formats de fonts web codificats en XML. S’utilitzen per a proporcionar a subscriptors d’informació actualitzada freqüentment. El format permet distribuir contingut sense necessitat d’un navegador, utilitzant un software dissenyat per llegir aquests continguts RSS. RSS és part de la família dels formats XML desenvolupat específicament per a tot tipus de llocs que s’actualitzen amb freqüència i per mitjà del qual es pot compartir la informació i utilitzar-la en altres webs o programes. A açò se li coneix com redifusió web.
El primer que hi ha que fer per a utilitzar els canals RSS és registrar-se a una web lectora de canals RSS, com per exemple Google Reader, el segon pas consisteix en crear una connexió entre el nostre lector de subscripcions i les pàgines web a les que volem subscriure’ns. Per a subscriure’ns a una web sols tenim que fer un click sobre la icona RSS d’aquesta pàgina i et subscrius a aquesta pàgina que s’afegeix al teu lector de subscripcions.

Per a què serveixen en educació?

La RSS en educació permet:
- Crear comunitats on lines específiques sobre especialitats científiques, docents, d’investigació, etc.
- Subscriure’t a notícies i novetats del teu camp d’especialitat sense navegació diària pels centenars de llocs que les produeixen.
- Millorar la conectivitat entre investigadors.

Què he après amb tot açò?

Durant tots els anys que estic utilitzant internet, mai no havia sentit a parlar d’aquest servei d’informació. Però he descobert que és una eina molt útil que t’ajuda a recollir tota la informació que et pareix interessant i que pràcticament et la porta a casa estalviant-te una pèrdua de temps buscant-la tu per la web. Amb un sol click a la teva pàgina de subscripcions pots veure actualitzada la informació que més t’interessa.